De oprichting in 1923

In 1923 startte Piet Boon met 25 gulden op zak een “Electro-Technisch Bureau” en begon hij in Tuindorp Oostzaan met het aanbrengen van noodverlichtingen bij woningen. De motorfiets en later auto waarmee hij zich verplaatste, waren een primeur in het dorp Assendelft en baarden dan ook veel opzien. Het Electro-Technisch Bureau was gevestigd aan de Dorpsstraat 454, in hetzelfde pand als Café de Kroon. Dit café had Piet van zijn ouders overgenomen en werd gerund door Piet’s vrouw Lena Boon-van Vuuren. In de loop der jaren bereidden Piet en zijn medewerkers hun werkzaamheden steeds verder uit: van installatiewerk in de woningbouw tot elektrificatie van de Noord-Hollandse watergemalen.

De tweede generatie, 1962 – 1985

In 1962, toen Piet Boon met pensioen ging, waren er geen opvolgers voor het installatiewerk. Piet en Lena’s dochter Nel en haar man Wim Gorter hadden geen technische opleiding, maar besloten in ieder geval de verkoop van elektra voort te zetten. Het café annex winkeltje maakte plaats voor een voor die tijd ambitieus pand: een ruime winkel/showroom met woonhuis en opslag. De markt voor televisietoestellen, koelkasten en verlichting groeide hard. Iets waarvan de firma Boon profiteerde. De kinderen van Nel en Wim draaiden al van jongs af aan mee in het bedrijf. Uiteindelijk stapte zoon Pim als 17-jarige in de onderneming. Na het behalen van de benodigde diploma’s richtte Pim zich op de uitbreiding van het installatiewerk, in eerste instantie hoofdzakelijk in de particuliere sector.

De derde generatie, 1985 – 2013

In 1985 zetten Pim Gorter en zijn vrouw Anne-Marie de onderneming voort als Installatiebureau P. Boon, op een nieuwe locatie aan de Dorpsstraat 733. De winkel/showroom werd gesloten, maar de verkoop van witgoed uit eigen magazijn nam dankzij de persoonlijke adviezen toe. Het installatiewerk breidde zich snel uit van particulieren naar bedrijven. In 1988, bij het 65-jarige bestaan, had P. Boon al 6 medewerkers. Vanwege deze groei volgde in 1990 een verhuizing naar het huidige pand aan de Dorpsstraat 955. Een gevarieerde reeks klanten wist P. Boon te vinden voor uiteenlopende elektrotechnische oplossingen. In 2005 stapte zoon Bob Gorter in de zaak. In 2007 gaf Rob aan de onderneming voort te willen zetten, maar dan wel samen met een partner. Daarom kwam in 2010 studiegenoot en vriend Tom Commandeur in dienst.

De vierde generatie, vanaf 1 januari 2013

Op 1 januari 2013 gaven Pim en Anne-Marie Gorter officieel het stokje door aan Rob en Tom. Zij vormen nu samen de directie. Het bedrijf telt momenteel 11 deskundige medewerkers. Zo is P. Boon Elektrotechniek groot genoeg voor nieuwbouwprojecten als bedrijfshallen en op maat gemaakte woningen, maar toch ook klein genoeg om verbouwingen en service- en reparatiewerk bij particulieren te verzorgen. Onder leiding van Rob en Tom zet het bedrijf ook vandaag de dag het motto van oprichter Piet Boon voort: service, kwaliteit en vertrouwen staan voorop. Naast de aanleg van e-installaties ontplooien Rob en Tom eigentijdse activiteiten, onder meer op het gebied van zonnepanelen, telefooncentrales, mobiele netwerken en laadpalen voor elektrische auto’s.

Contact

Omweg 20
1566HP Assendelft

T: 075-6218866
info@boonassendelft.nl

Boon

Contact

P. Boon Elektrotechniek B.V.
Omweg 20
1566 HP Assendelft

T: 075-6218866
info@boonassendelft.nl